09 juli, 2012

Sommerens feriemål: Gdànsk!

Vi reiste til Gdànsk i årets ferie. Veldig fint sted, mye å se på, mye å spise og drikke, mye shopping, lite hvile... :)
 Vi fikk i alle fall testet en del restauranter, og fant nok vårt favorittsted på Cico og Mon Balsac, begge to ligger like ved St.Mary`s Church. De har veldig god drikke, avslappende og behagelig stemning, god service (som er en historie for seg selv i Polen fant vi ut..) og god mat!

 



En av dagene var vi også i Sopot, badeferiens Mekka i Polen. Der fikk vi testet Østersjøen, selv om været kanskje ikke var på det aller beste :p Samtidig fikk vi testet ut ForumDaySpa, Terje tok fotmassasje mens jeg tok Medical Massage. Helt fantastisk - anbefales!











Prisene i Polen ligger på ca 1/3 av prisene i Norge, noen ganger ned mot 1/4. Mye å spare! Den dyreste matretten vi kjøpte kostet oss 59 PLN, noe som blir noe under 120 kr - og det var skikkelig dyrt! (vi følte oss lurt etterpå)

Jeg fikk tatt meg en tur til frisør også, en klipp, vask og hodebunnsmassasje til 62 PLN, altså rundt ca 120 NOK.

Ellers er været stort sett det samme som i Norge, mye sommerregn, men veldig godt og varmt med en gang solen kommer fram. Vi fikk også erfart lyn og torden, det var litt heftigere enn i Norge faktisk!

Hotellet vi bodde på var veldig bra, rommet var stort og fint og ganske så nytt. Ulempen var mye støy på morgenkvisten (vi bodde på Hollender Hotel midt på torget, men med vinduet vendt andre veien), dette kom av noe arbeider på huset ved siden av. Og var det ikke det vi ble vekket av, så var det torden eller kraftig rengfall. Uansett er dette ting som ligger utenfor hotellets ansvarsområde, så her er det bare den knirkende senga som drar på minussiden. (Det skal også sies at vi heller aldri prøvde maten på hotellet)

Så totalt sett har vi hatt en fantastisk tur. Hadde vi hatt noen dager til hadde vi nok sluppet å prøve å få med oss alt de få dagene vi hadde til rådighet, slik at vi kunne slappet mer av, men da vet vi neste gang hva vi skal og ikke skal gjøre i alle fall.






















Et siste tips: Ikke bruk tid til å ta en tur til dyreparken i Oliwia! Det var bare trist..



Ha en fortsatt god sommer alle sammen - regn eller syden eller hvor dere nå måtte befinne dere :)

-alicejenta-

Ingen kommentarer: